Sinan Husić o akciji spašavanja zatrpanog rudara: Dolazimo u jednu gotovo bezizlaznu situaciju

Vijesti 04. maj 202417:04 1 komentar
N1

Predsjednik Sindikata radnika rudnika uglja u FBiH Sinan Husić u izjavi za medije je kazao da iako su izvršili proboj, nažalost, nisu imali sreće i još uvijek nisu pronašli kolegu rudara koji je ostao zatrpan nakon što se obrušila zemlja u Rudniku lignita "Mramor".

Istaknuo je da se moraju nastaviti dalje na bazi izjava očevidaca i skica koje su urađene od stručnih osoba.

“U narednih 15-16 sati moramo osigurati teren koji smo danas uz jedan ogroman nivo hrabrosti osvojli. Moramo ga u potpunosti osigurati. U ovim okolnostima ne smijemo izgubiti taj osvojeni teren jer dolazimo u jednu jako tešku, gotovo bezizlaznu situaciju”, kazao je Husić.

Izrazio je nadu da će ostati u punom kapacitetu i u narednim satima odgovoriti svim izazovima sa kojima se suočavaju i da neće doći do toga da se ugrozi bilo čiji život od spasilačkih ekipa.

Podsjetimo, jučer je došlo je do obrušavanja zemlje, a tom prilikom je zatrpan jedan rudar. Riječ je o rudaru Asimu Šehanoviću iz Rapatnice kod Srebrenika, koji je prvi kopač i ostao je zakopan u jami 170 metara ispod zemlje. Potraga još uvijek traje. A od ranije je poznato da je pronađen alat sa kojim je radio. Nakon daljeg pokušaja spasilaca došlo je do ponovnog obrušavanja zemlje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare