Širom BiH klanjana dženaza u odsustvu za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji

Vijesti 10. feb 202313:16 0 komentara
N1/ F.Z.

U džamijama širom Bosne i Hercegovine i dijaspore danas je nakon džume klanjana i dženaza-namaz u odsustvu žrtve razornog zemljotresa u Turske i Sirije. Ujedno je u svim džematima organizirana i sergija za pomoć preživjelima u razornom zemljotresu koji je poharao jug Turske i sjeverne dijelove Sirije.

Dženaza u odsustvu za poginule i segija za pomoć preživjelima u zemljotresu u Turskoj i Siriji klanjana je odlukom reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića. Veliki broj građana dženazu je danas klanjao u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu koju je predvodio reis Kavazović.

Nakon džuma-namaza organizirana je i sergija, a prikupljena sredstva poslužit će kao interventna pomoć nastradalom stanovništvu i podrška saniranju posljedica zemljotresa u ove dvije zemlje.

Inače, Islamska zajednica pokrenula veliku humanitarnu akciju “Od Bošnjaka s ljubavlju“, a poziv građanima da se odazovu na ovu akciju posebno je uputio i reisul-ulema Kavazović.

N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.

Jug Turske su u ponedjeljak pogodila dva snažna zemljotresa, sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, u kojima je dosad na području Turske smrtno stradalo više od 18.000, a na području Sirije više 3.300 ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!