Sjećanje na stradale Srbe: U Zalazju danas Vulin, Lukač, Šešelj, stiže i Dodik

Vijesti 12. jul 202113:21 > 13:41 3 komentara
N1

U Zalazju je danas služen parastos ubijenim Srbima a nakon toga će biti služena liturgija u crkvi u Srebrenici.

Porodice stradalih Srba, ali i zvaničnici iz Republike Srpske i Srbije, stigli su na obilježavanje godišnjice stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

U Zalazje je stigao ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i sin zločinca Vojislava Šešelja Aleksandar, koji je zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke, javlja reporterka N1 Tina Jelin-Dizdar koja prati ovo obilježavanje. Čeka se da na obilježavanje dođe i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, za koga je ranije potvrđeno da će prisustvovati.

Godišnjica stradanja Srba će biti obilježena kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje.

Nakon liturgije u Crkvi Pokrova presvete Bogorodice u Srebrenici porodice poginulih će posjetiti mjesta stradanja, položiti cvijeće kod spomen-obilježja i prislužiti svijeće na groblju u Bratuncu i stratištima u Biljači i Sasama.

Organizator ovog obilježavanja je “Odbor za obilježavanje srpskog stradanja Srebrenice”.

Osim 69 poginulih, nestala su 22 Srbina, od kojih je sedam bilo živih. Od 22 nestala, 10 je slučajno pronađeno i ekshumirano 10. juna 2011. godine iz masovne grobnice na Zalazju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare