Sjednica Predstavničkog doma federalnog parlamenta, legitimna ili ne?

Vijesti 22. jan 202412:22 0 komentara
F.Z./N1

U toku je sjednica Predstavničkog doma federalnog parlamenta. Mahir Mešalić, zastupnik Demokratske fronte kaže da Lidija Bradara, predsjednica FBiH ima elemente da raspusti oba doma federalnog parlamenta.

F.Z./N1

“Ustav je tu jasan. Ukoliko nije usvojen budžet do kraja budžetske godine, ona je dužna raspustiti federalni parlament oba doma bez saglasnosti dva dopredsjedavajuća”, rekao je Mešalić.

Na dnevnom redu su samo dvije tačke: Informacija o nefunkcionisanju radnih tijela PD PFBiH i Izbori i imenovanja. Nakon pola sata sjednice uslijedila je pauza od pet minuta radi konsultacija Kolegijuma ovog doma, u vezi negodovanja Mahira Mešalića, poslanika DF u PD PFBiH, koji je  spočitao legitimnost sjednice jer je prisutna predsjedavajuća ovog doma Mirjana Marinkovic Lepic koja je u ostavci, a vodi je Mladen Bosković, potpredsjedavajući.

F.Z./N1

Admir Čavalić, poslanik SBiH, tražio je da se pripremi informacija koja radna tijela ne funkcionišu, jer je, kako navodi, u obrazloženju, navedeno da ne “funkcionišu radna tijela”.

F.Z./N1

S tim u vezi navodi da, na primjer, radno tijelo Odbro za zdravstvo funkcioniše, te je ta sjednica održana jutros.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!