“Skupina koja je ubila načelnika Bašića povezana sa regionalnim kriminalcima”

Vijesti 02. apr 202212:12 0 komentara
N1

Istraga ubojstva policijskog načelnika iz Prijedora Radenka Bašića nije okončana uhićenjem ubojice, nalogodavaca i pomagača, već se širi, kazao je ravnatelj Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević. Poručio je kako će biti privedeni svi koji su imali dogovore s uhićenom skupinom.

Istaknuo je kako se istražuju svi mogući motivi i radnje koje su dovele do zločina, a ukazao je i kako je organizirana kriminalna skupina, koja je počinila ubojstvo, bila povezana i s regionalnim kriminalcima.

Kad je riječ o izmjeni zakonske regulative koja bi povećala zaštitu policajaca, Kostrešević kaže kako je istina da sudska i kaznena politika moraju biti rigoroznije.

Ubistvo načelnika Bašića: Osumnjičeni Miljatović bio na zatvorskom dopustu

Za ubistvo načelnika Bašića plaćeno 50.000 eura?

Podsjetimo, Aleksandar Miljatović uhapšen je prošle sedmice zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu načelnika kriminalističke policije PU Prijedor. Određen mu je pritvor, kao i njegovom kumu i pomagaču Igoru Repajiću.

Prema saznanjima medija iz RS, Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora je naručio ubistvo, a likvidaciju je izvršio Aleksandar Miljatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!