Sladoje će sigurno biti načelnik opštine: Tri rođaka s istim prezimenom u izbornoj trci u Kalinoviku

Vijesti 21. sep 202411:45 0 komentara
Mondo

U trku za fotelje prvih ljudi lokalnih zajednica i ove godine će ući mnoga znana i neznana imena, ali jedna od “najtežih“ borbi zasigurno će se odigrati u Kalinoviku, gdje će za iksić na listiću kandidati morati dokazivati u vlastitoj familiji, te među prijateljima i komšijama. Ono što se sigurno zna - Sladoje će pobijediti, ali koji od tri kandidata s istim prezimenom, saznat ćemo 6. oktobra.

Za načelnika oopštine kandidati su Radomir Sladoje, aktuelni gradonačelnik iz SNSD-a.  PDP je kandidovao Vladu Sladoju, a SDS-Volja naroda Đorđa Sladoja.

Radomir Sladoje je po zanimanju pravnik, ali i privatnik (vlasnik firme “Blondi”). Predsjednik je Opštinskog odbora SNSD-a Kalinovik od osnivanja i član je glavnog odbora SNSD-a. Kaže da su mu oba protivkandidata rođaci, a Vlade Sladoje čak i bliži rod.

“Njega je PDP kandidovao jer se nisu složili sa odlukom SDS-a o kandidatu jer je Đorđe tek od nedavno prešao kod njih”, pojašnjava aktuelni načelnik u izjavi za Mondo, iz svog ugla, političke trzavice u Kalinoviku.

Đorđe Sladoje bio je član SNSD-a i zamjenik prezimenjaka koji vodi opštinu od 2020. godine, ali je u junu ove godine napustio tu stranku i prešao u SDS.

Vlade Sladoje radi kao vozač u Podgorici, a postao je poznat tokom kampanje zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića, fotografije s uniformom i pozivom na “mobilizaciju”. >> Opširnije

Inače, Radomir Sladoje Deba je aktuelni načelnik ove opštine kojem je na prošlim izborima jedina konkurencija bio rođak Miroslav Sladoje ispred SDS.

Radomir je rođaka pobijedio za 139 glasova više i tako izborio načelnički mandat.

“Tikva je pukla“ krajem juna ove godine kada je Đorđe prešao u SDS. Zbog čega je Đorđe napustio SNSD u Kalinoviku samo se nagađa.

Izvori Srpskainfo iz Kalinovika ističu da je Đorđe kao član SNSD godinama obavljao razne funkcije u opštini, pa je tako od aprila 2016. do januara 2021. godine bio i v.d. direktora ŠG „Zelengora“ Kalinovik, koje je iz godine u godinu tonulo u sve veći minus.

Međutim, trojica rođaka nisu jedine Sladoje koje će na ovogodišnjim izborima zadati glavobolje građanima Kalinovika.

Kako piše Srpskainfo, rođačka “borba“ će se voditi i za odbornički mandat.

Tako se na odborničkoj listi SDS – Volja naroda nalaze Anđelko i Željka Sladoje, dok na odborničkoj listi SNSD možete naći njihovog rođaka Miroslava Sladoju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!