Slučaj Milenko Tomić: Da li je trener pedofil, osuđen na 12 godina zatvora, pobjegao u Namibiju?

Vijesti 29. mar 202412:36 0 komentara
LOZNICA INFO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kada sam čula "kriv je", srce mi je bilo na mjestu, jer sam znala da je pravda pobijedila, ali nakon toga je usliejdio šok za šokom, ispričala je svjedokinja, koja je jutros prisustvovala izricanju presude Milenku Tomiću (62), treneru pedofilu iz Bijeljine.

tmić je, podsjećamo, optužen da je seksualno zlostavljao djevojčicu od 13 i po godina, kojoj je bio trener i koju je vodio na takmičenja, kao osoba od povjerenja.

Okružni sud u Bijeljini jutros ga je proglasio krivim i osudio na 12 godina zatvora.

“To je zaista pravedno i takva prvostepena presuda znači da se osuđenik automatski vraća u pritvor, gdje treba da čeka na pravosnažnu presudu” navodi izvor Srpskainfo.

Ali, nakon ovog pozitivnog, uslijedio je i negativan šok.

Naime, Tomić nije prisustvovao izricanju presude, a kada je sutkinja MIlena Zorić navela da je on “prekršio mjere zabrane kretanja”, svima u sudnici je bilo jasno šta to znači: osuđenik je pobjegao iz BiH.

Podsjećamo, maratonsko suđenje Tomiću je nedavno diglo na noge cijelu BiH, a pogotovo aktivista koji se bore za prava žena i djece. Oni su odavno upozoravali da sudski proces traje predugo i da postoji realna opasnost da optuženi pobjegne iz BiH, čim bude pušten iz pritvora.

Situacija se usijala sredinom januara, kada je Okružno javno tužilaštvo Bijeljina saopštenjem za javnost upozorilo na opasnost od Tomićevog bjekstva.

Tužioci su podsjetili da će optuženi po sili zakona biti pušten iz pritvora 1. februara, ako do tada ne bude izrečena presuda, jer niko ne može u pritvoru biti više od 2 godine, a da nije osuđen.

Desilo se upravo ono na što su svi upozoravali: suđenje nije završeno do 1. februara, Tomić je pušten na slobodu, ali su mu izrečene mjere zabrane kretanja, a pasoš mu je privremeno oduzet i deponoivan u sudu.

Izrečena mu je i zabrana napuštanja mjesta boravka, a sutkinja je izričito rekla da on ne smije napuštati stan u kojem živi. Policiji je naređeno da dva puta dnevno provjerava da li je Tomić u svom stanu.

Uprkos ovim mjerama on je pobjegao, kako se pretpostalvja, vjerovatno još 14. marta. Topg dana se posljednji put viđen u sudnici, kada su tužiteljica i Tomićev branilac Veselin Londrović iznijeli svoje završne riječi.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!