Službe još čiste puteve u Konjicu zbog začepljenja odvoda (VIDEO, FOTO)

Vijesti 18. jan 202311:06 1 komentar
N1

Sinoć su pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica imali nekoliko intervencija na različitim lokacijama u gradu. Put kod Hotela Garden u Konjicu prema Glavatičevu sinoć je bio zatvoren za saobraćaj zbog začepljenja odvoda. Trenutno je prohodan, no ekipe su još na terenu, rade na čišćenju saobraćajnica. Situaciju prati i ekipa N1.

Kako izvještava reporterka N1, jednoj lokaciji u Konjicu aktiviralo se klizište pored kuće, a prijavljen je i odron pored jedne od zgrada nakon što se odlomilo brdo.

Kiša i dalje pada, vodostaji su u porastu, a situacija je prema riječima Huseina Hodžića iz Civilne zaštite Konjic, trenutno nešto bolja u odnosu na proteklu noć kada su imali mnoštvo intervencija, no zbog obilnih padavina koje su najavljene i u poslijepodnevnim satima sve nadležne ekipe su u pripravnosti.

N1
N1
N1
N1

I nivo Neretve je u porastu, ali nadležni ponavljaju da situacija još nije alarmantna. Portparol Civilne zaštite HNK Pero Pavlović je saopštio da trenutno nema većih problema u drugim mjestima u ovom kantonu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare