Smanjuje se broj kadra za djecu s poteškoćama u Banovićima, roditelji ogorčeni

Vijesti 15. aug 202220:25 1 komentar
N1

Udruženje “Leptir” Banovići, koje okuplja roditelje djece sa poteškoćama u razvoju, organizovalo je miran protest roditelja ispred prostorija Centra za razvoj inkluzivnih praksi. Razlog protesta je smanjenje broja stručnog kadra u centru. Apeluju na resorno ministarstvo da omogući normalan nastavak rada u narednoj školskoj godini.

Erna Huremović kćerku Eminu svakodnevno je dovozila na terapije u centar gdje se druži sa drugom djecom i osjeća prihvaćenom.

“Ona ide u redovnu školu, ne pohađa po prilagođenom planu i programu. Voljeli bismo da je ostala u CRIP-u jer tu smo imali sve na jednom mjestu”, ističe Eminina majka.

“Je li naša djeca trebaju napuniti 18 godina da imaju znanje djeteta iz prvog razreda? Ovo nam puno znači. I nama roditeljima i djeci”, dodala je Azra Bureković, iz UG “Leptir” Banovići.

Oko 50 djece iz Banovića, Kladnja, Živinica i Lukavca, prošle školske godine, ovdje je dobijalo usluge logopeda, senzornu, radnu i fizioterapiju, te psiholšku podršku i za djecu i za roditelje. Po novim pedagoškim standardima TK, ostala su samo tri zaposlenika u izuzetno dobro opremljenom prostoru.

Opširnije u priči Nataše Tadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare