“Smatraju nas ovcama – izađi i zaokruži njihov plemeniti lik”

Vijesti 22. sep 202213:57 0 komentara
N1

Marketinški stručnjak Ekrem Dupanović, komentarisao je predizbornu kampanju političara u BiH, njihovo ponašanje i komuniciranje, a sve to povodom Bećirovićevog naprasnog izlaska iz studija emisije Pressing.

Mnoge su reakcije na sinoćni izlazak Denisa Bećirovića iz studija emisije Pressing, te smo pitali i Ekrema Dupanovića, marketinškog stručnjaka, da prokomentariše ovaj Bećirovićev potez.

“Ja mislim da je sinoć uradio jedan veliki korak unazad od izborne pobjede. To nije političar. Političar se ne ponaša bahato, ne dozvoljava da ga neko isprovocira, iznervira itd. Nedolaskom Bakira Izetbegovića dobio je dva puta više vremena da promovira svoje ideje, svoje stavove, SDP itd.”, izjavio je Dupanović.

U vezi sa Izetbegovićevim nedolaskom u emisiju, postavlja se pitanje zašto kandidati ne žele gostovati u TV emisijama, a Dupanović smatra da to upravo dokazuje da nemamo prave kandidate, jer “onog trenutka kad se odlučiš da ideš na izbore ti moraš biti spreman 24 sata na svakom mjestu i u svakoj prilici komunicirati misiju, viziju i sve ostalo što promoviraš”.

“Među ovim kandidatima nema državnika. Nema nekoga kome biste povjerili državu i mirno spavali. Drugo, to samo govori o njihovom neznanju. Čim se vi bojite da imate duel s nekim to znači da se plašite svog podređenog položaja, svojih grešaka itd. Ili je to nedostatak jedne elementarne kulture komunikacije. Ne možeš ići na izbore, a bježati od komunikacije”, prokomentarisao je Dupanović.

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini već je poodmakloj fazi, a o tome šta smo mogli vidjeti i čuti o stranačkim programima, Dupanović nije imao pozitivno mišljenje.

“Jako mnogo mogućnosti su imali da nešto ljudima obećaju. Nisu obećali ništa. Podcjenjuju nas. Dovoljno je da postave svoje face na bildorde i ja ću se zalijepiti na njihovu ljepotu, na njihov osmijeh gdje mi se smiju u lice, jer me smatraju ovcom koja samo treba da izađe i da zaokruži njihov plemeniti lik”, izjavio je.

Na kraju, još jednom je naglasio da je suočavanje kandidata i predstavljanje konkretnih programa “elementarna obaveza prema biračima”.

“Ne dolazeći sinoć u emisiju kod Amira Zukića, Bakir Izetbegović je uvrijedio svoje biračko tijelo, jer je smatrao da ne treba to. Čim si prihvatio da budeš kandidat, ti si se na to obavezao. Televizija ti daje besplatan prostor, izvoli, majstore, pa reci, ako imaš šta da kažeš, ako nemaš onda nemoj doći, to ti je bolje”, rekao je Dupanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!