Softić: Nakon SNSD-a, ‘Trojka’ očigledno namjerava Dom naroda isporučiti i HDZ-u

Vijesti 16. jan 202321:22 0 komentara
Safet Softić (N1)

Najava predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragana Čovića da će ta stranka imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH može znači samo jedno, a to je da će SDP i Narod i pravda podržati delegata HDZ-a BiH, ocijenio je u saopćenju za javnost potpredsjednik Stranke demokratske akcije Safet Softić.

“Ukoliko to zaista urade, a uzimajući u obzir da je SDP već isporučio SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda, HDZ BiH i SNSD će imati potpunu kontrolu u procesu donošenja odluka”, kazao je Softić.

Pozvao je stranke “Trojke” da odustanu od ove, kako kaže, opasne namjere koja će “predsjednike tih stranaka možda dovesti u ministarske fotelje, ali će državu Bosnu i Hercegovinu dovesti u milost i nemilost SNSD-a i HDZ-a”. Tvrdi i da isporučivanje Doma naroda ovim strankama znači svjesno i proračunato djelovanje protiv državnih interesa.

“Upravo su zvaničnici “Trojke” bili najglasniji kritičari SDA u proteklom mandatu, služeći se pri tome neistinama da je SDA omogućila HDZ-u izbor četvrtog delegata. Ono što su tada kritikovali i na čemu su skupljali glasove građana, danas očigledno namjeravaju provesti u djelo.

Krajnje je vrijeme da se čelnici “Trojke” urazume i da prestanu bespogovorno pogodovati SNSD-u i HDZ-u u zamjenu za vlast jer posljedice njihove snishodljivosti naspram ovih stranaka će vjerovatno nanijeti nepopravljivu štetu Bosni i Hercegovini i njenim građanima”, zaključio je Softić u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!