Šokantan slučaj u Foči: Bebu ispustili nakon porođaja, zadobila teške povrede

Shutterstock

Policija provjerava navode prijave zboh nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći u Univerzitetskoj bolnici Foča gdje je novorođenče zadobilo povrede u predjelu glave, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Izvor “Nezavisnih” rekao je da je beba rođena prije nekoliko dana te da se provjeravaju navodi prijave da je tokom poroda medicinskom radniku beba ispala na pod čemu je navodno prisustvovalo više osoba, ali da u tom momentu nisu adekvatno odreagovali.

“Beba je u takvom stanju predata majci, ali se njeno stanje iskomplikovalo i beba je upućena u Sarajevo gdje je konstatovano da ima povrede glave”, rekli su naši izvori.

Kako nam je rečeno u Policijskoj uprave Foča, slučaj je 20. avgusta policiji prvo prijavio dežurni ljekar KCU Sarajevo.

Policiji je rekao da je u KCU Sarajevo dovezeno novorođenče sa povredama u predjelu glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča.

“Istog dana od strane oca novorođenčeta prijavljen je nesavjesan rad ljekara u Univerzitetskoj bolnici Foča.  O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela nesavjesno pružanje ljekarske pomoći”, rekli su u PU Foča.

Naši izvori kažu da je beba operisana i prema nezvaničnim informacijama nije životno ugrožena.

Iz Okružnog javnog Tužilaštva Trebinje su nam rekli da je tužilac naložio policijskim službenicima Policijske uprave Foča da iz bolnice u Foči izuzmu dokumentaciju i saslušaju medicinsko osoblje ali i oštećenu porodicu, te nakon toga da dostave izvještaj Tužilaštvu.

Kako nezvanično saznajemo predmet istrage su dva doktora i medicinska sestra.

O ovom slučaju pokušali smo kontaktirati i fočansku bolnicu, ali niko se nije javljao na telefon pišu Nezavisne.