Šokantan recept iz RS: Krši se zakon – promijenit ćemo ga

Vijesti 25. mar 202412:14 2 komentara

Krši se zakon, promijenićemo ga, konstatovao je premijer RS Radovan Višković u odgovoru na pitanja "o 700 nezakonitih v.d. direktora". Dva puta je isto potvrdio, pa se nakon zaprepaštenja novinara ispravio "da to ne znači da neko u Vladi krši zakon".

Da li je ugasio račun u banci, mogu li američke sankcije uticati na gašenje računa firmi i stotine radnih mjesta odgovara:

“To je lično pitanje i za pojedince. Ne treba da moje lično pitanje bude interesantno građanima RS. Ne bih opterećavao građane kako će se premijer ili ministar nositi sa sankcijama”, rekao je.

Socijalna karta je popis stanovnika u RS – koliko ih je u stanju potrebe?

Osvrnuo se i na firme, te radna mjesta.

“Radimo na tome, našli smo rješenja, ne želimo da te iste radnike dovedemo u problem. Neka pitanja koja se rješavaju nisu za javnost. Neke stvari se rade, ali ne mora javnost biti upoznata. Ne da bi izbjegli javnost nego da izbjegnemo te što nam rade o glavi”, rekao je Višković.

OFAC-ove sankcije se odnose samo na Ameriku i na državljane Amerike, dodao je.

“Ovo se zloupotrebljava do te mjere da se prijeti bankama širom svijeta i da se banke ucjenjuju. Odreći ćemo se svog komoditeta da očuvamo status i poslovanje banaka. Ali ako bi gledali pravno, oni na to nemaju pravo, ni jedna banka nema pravo da nekom ugasi račun. Po UN svaki građanin ove planete ima pravo na život, kad mu ugasite račun, ugrožavate egzistenciju njega i porodice”, naveo je.

Zaključio je ipak sa “Sila Boga ne moli, nećemo da pravimo problem bankama”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare