Spasilačke i medicinske ekipe iz KS spremne za polazak u Tursku

Vijesti 06. feb 202315:46 0 komentara
Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo stavila je na raspolaganje Ministarstvu sigurnosti BiH sve neophodne kapacitete u svrhu interventne pomoći i upućivanja medicinskih i spasilačkih ekipa iz Kantona Sarajevo u područja pogođena razornim zemljotresima na jugoistoku Turske.

Kanton Sarajevo spreman je poslati 40 do 50 pripadnika Gorske službe spašavanja Civilne zaštite KS obučenih i certificiranih za spašavanje iz ruševina. Na raspolaganje je stavljeno i pet medicinskih timova iz JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć sa kardiomobilima, kao i pet timova medicinske pomoći iz Opće bolnice.

Ovaj zaključak je donesen na današnjoj vanrednoj sjednici Vlade s direktorom Katonalne uprave civilne zaštite Dženanom Brkanićem, kao i predstavnicima Hitne pomoći i Opće bolnice u Sarajevu, čiji su mobilni timovi sastavni dio Civilne zaštite KS.

Vlada KS je u stalnom kontaktu sa Ministarstvom sigurnosti BiH, kao i Ambasadom Republike Turske radi konsultacija i koordinacije za osiguranje drugih vidova pomoći unesrećenim građanima i područjima pogođenim zemljotresima.

Čelnici Vlade i Skupštine KS uputili su danas izraze saučešća i suosjećanja s turskim narodom, putem Ambasade Republike Turske, povodom nezapamćene katastrofe i ogromnih žrtava u ovoj državi, saopćeno je iz Vlade KS.

Dešavanja u Turskoj i Siriji nakon zemljotresa pratite u našem live blogu OVDJE

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!