Spasitelji iz BiH dobili poseban nadimak od Turaka, otkrili i šta znači (VIDEO)

Vijesti 16. feb 202319:51 0 komentara
N1

Heroji iz Bosne i Hercegovine počeli su se vraćati u domovinu. Turski narod prepoznao je profesionalizam, hrabrost i požrtvovanost naših spasilaca. Dok se oni vraćaju svojim porodicama u suprotnom pravcu idu konvoji pomoći za unesrećene.

Deset dana ista misao i jedna briga: Samo da njegov Dženan bude dobro. A Dženan je u Turskoj pokazao glavnu osobinu članova GSS-a: Hrabrost i nesebičnost. Sada svi očekuju njihov dolazak.

“On je srčan, ne računa na sebe… bojao sam se kada bude primijetio nekoga, neku osobu da se neće zaletjeti i povrijediti… toga sam se brojao”, naglašava Dženanov otac Šukrija Kaltak.

Svi strahovi istopili su se u zagrljaju. Aplauz za sve njih. Spasili su brojne živote, dali sve od sebe, pa i podizali moral ostalim ekipama. Narod Turske dao im je poseban naziv.

“Došli smo… Turci su bili stali u jednom momentu. I naša dva momka su to sve podigla, podigli atmosferu, da se radi… onda smo čuli da ljudi govore ”umut, umut” pitali smo šta to znači – rekli su nam da znači nada, i takav smo nadimak dobili od njih. To je nešto lijepo u svemu ovom ružnom”, ispričao je Edi Balić, član GSS-a “Prenj” iz Konjica.

Slike užasa dugo će ostati u njihovim glavama. Vođu tima GSS-a Kantona Sarajevo smiruje razdragani sin, ističe da je poželio oca.

Riječima doživljeno ne mogu opisati.

Priču donosi Azur Delić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!