Spektakularan koncert: Čolić “dočekao Travnik vezu” sa 10.000 fanova na stadionu

Vijesti 06. aug 202310:37 0 komentara
N1

Druga po redu kulturno-zabavna manifestacija, Dani dijaspore, završila je sinoć spektakularnim koncertom Zdravka Čolića na stadionu Pirota u Travniku koji je oduševio gotovo 10.000 posjetitelja.

Zdravko Čolić je oduševio publiku na stadionu u Travniku svojim legendarnim nastupom, a po reakciji onih koji su uživali na koncertu, ispnuio je sva očekivanja prisutnih.

Njegove pjesme, koje su činile repertoar koncerta trajanja gotovo tri sata, bile su izvedene uz zajedničko pjevanje skoro deset hiljada ljudi, a najveći aplauz se čuo nakon izvedbe pjesme “Stanica podlugovi” i stihova da je “čekao za Travnik vezu”.

Brojni Travničani iz dijaspore, kao i građani drugih gradova Bosne i Hercegovine, okupili su se u Travniku kako bi uživali u Čolinom spektaklu.

Koncert Zdravka Čolića u Travniku se s velikim nestrpljenjem iščekivao, a veliko interesovanje kako domaćih, tako i posjetitelja iz zemalja okruženja uz snažnu emociju koja je sinoć vladala Pirotom, ali i u cijelom gradu nam je zapravo potvrdila da su ispunjena sva očekivanja“, kazala je Aldijana Dizdar, glasnogovornica Općine Travnik.

N1
N1
N1
N1

Tokom cijele sedmice, Travnik je bio domaćin manifestacije Dani dijaspore, sa raznovrsnim kulturno-zabavnim sadržajima. Iako je fokus bio na organiziranju susreta potencijalnih investitora s predstavnicima vlasti i domaćim privrednicima, Čolin koncert je pokupio sve simpatije manifestacije.

Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik istaknuo je da su privredni susreti bili najvažniji događaji cijele manifestacije, a više od 30 privrednika sa više kontinenata se okupilo u Travniku.

Ponosno je istaknuto da je pokrenuta web platforma pod nazivom “travnikinvest.ba”, koja će omogućiti privrednicima, kako iz dijaspore tako i iz drugih krajeva, da dobiju sve neophodne informacije na bosanskom i engleskom jeziku o investicionim mogućnostima u Travniku.

Zadovoljstvo nam je kazati da smo kao lokalna zajednica zaista prepoznati kao neko ko nastoji da se priča o povezivanju sa dijasporom uozbilji na svim mogućim nivoima. Ono što nas posebno zanima jesu investicije i u tom smislu smo kao općinska administracija tokom cijele prošle godine radili na tome da stvorimo što je moguće bolje uvjete, prije svega na pripremanju radno – poslovnih zona gdje će se ponuditi i mogućnosti investiranja“, pojasnio je Dautović i dodao da je USAID sa kojima Travnik sarađuje jasan pokazatelj upriličene investicione saradnje koja će trajati naredne četiri godine.

Organizatori su naglasili da su prvi susreti dijaspore u Travniku, održani prošle godine, imali pozitivan početak, što je ove godine dodatno potvrđeno većim brojem posjetilaca na svim kulturno-zabavnim manifestacijama, kao i na privrednim sastancima. Cilj ovih susreta, kako su istakli, jeste izgradnja novih veza i mogućnosti ulaganja u zemlju rođenja za sve one koji su, iz različitih razloga, napustili Bosnu i Hercegovinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!