Spomenik Miloševiću u Moskvi otkrio sin bjegunac Marko i osnivač Noćnih vukova

Vijesti 14. jun 202313:28 0 komentara
Twitter

Sin bivšeg predsjednika Srbije i Savezne republike Jugoslavije, haškog optuženika, Slobodana Miloševića, Marko Milošević, pojavio se u javnosti nakon više od 20 godina.

Naime, on je prisustvovao otkrivanju spomenika svome ocu u Moskvi u društvu osnivača i vođe moto kluba „Noćni vukovi“ Aleksandra Zaldostanova.

Zaldostanov je inače bliski prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Na njegov poziv, Milošević, za kojim je na snazi potjernica Interpola, održao je kratak govor čiji je snimak isplivao u javnost.

„Kao što je na ovoj tabli napisano, mi smo nažalost bili proba onoga što se dogodilo u Rusiji i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenska kriza, jugoslovenski ratovi su isti, samo je ovo sada u Ukrajini ubrzana varijanta. Mi smo, nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobijedićemo! Za pobjedu“, rekao je Milošević, dok je neko pored njega dodao „Srbina čuva slava i Bog“, a Zaldastanov pokazao tri prsta.

Naime, on je prisustvovao otkrivanju spomenika svome ocu u Moskvi u društvu osnivača i vođe moto kluba „Noćni vukovi“ Aleksandra Zaldostanova. Zaldostanov je inače bliski prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina. Na njegov poziv, Milošević, za kojim je na snazi poternica Interpola, održao je kratak govor čiji je snimak isplivao u javnost. „Kao što je na ovoj tabli napisano, mi smo nažalost bili proba onoga što se dogodilo u Rusiji i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenska kriza, jugoslovenski ratovi su isti, samo je ovo sada u Ukrajini ubrzana varijanta. Mi smo, nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu“, rekao je Milošević, dok je neko pored njega dodao „Srbina čuva slava i Bog“, a Zaldastanov pokazao tri prsta.

Marko Milošević se u Srbiji sumnjiči za učešće u organizovanom kriminalu. Poslije svrgavanja režima njegovog oca 5. oktobra 2.000. godine, otvorena je mogućnost za ispitivanje  poslovanja mlađeg Miloševića.

Međutim, on je samo dva dana kasnije napustio Jugoslaviju. Sa lažnim pasošem je pokušao da ode u Peking, ali je 9. oktobra deportovan u Rusiju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!