“Sramotan je eventualni susret Milanovića i Dodika: Nazvao je Srbe šakom jada”

Vijesti 14. sep 202212:16 1 komentar
N1

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak ocijenio je sramotnim eventualni susret predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na njegovom privatnom imanju.

“Milanović je precizno, u mikrofon rekao za Srbe da su šaka jada. On i danas zabranjuje predsjedniku Srbije da dođe u Hrvatsku i pokloni se u Jasenovcu. Da Dodik prima i na takav način dočekuje čovjeka koji je, samo nekoliko sati prije toga, ponovo svojim izjavama ubijao ljude koje su stradali u akciji Maestral u RS. To je velika sramota i nešto što pogađa svakog normalnog čovjeka u RS direktno u srce. To ne možete raditi!”, podvukao je Crnadak.

Opozicioni lideri komentarisali su ujedno i navode iz američke administracije da je Rusija tajno finansirala Dodikov SNSD, kao i crnogorski DF.

Zvaničnik SAD: Rusija tajno finansirala DF u Crnoj Gori i Dodika u BiH

“Neko drugi treba da provjeri relevantnost te informacije, ja mislim da to nije dozvoljeno po našem zakonodavstvu, mora za to da odgovara. U političkom smislu to nije prihvatljivo, ukoliko se pokaže tačnim – o tome ćemo željeti razgovarati i na drugi način”, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Podsjetimo, rukovodstva SDS-a i PDP-a danas su održala sastanak na kojem je dogovoreno kako zastupnici ove dvije stranke neće učestvovati na posebnoj sjednici NSRS, na kojoj su se trebali izjasniti o zahtjevu Milorada Dodika koji bi dodjeljivanje agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH proglasio štetnim po vitalni nacionalni interes RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare