Srđan Mazalica završio u Tužilaštvu BiH zbog izjave da je Trebinje Srbija

Vijesti 18. mar 202117:10 > 17:30 8 komentara
SRNA

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica potvrdio je da je dao izjavu u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine jer je rekao da je Trebinje Srbija, te pozvao Srbe iz ovog enttieta da prijave Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uvredljive poruke koje su upućene Srbima i RS-u.

“Danas sam dao izjavu u Tužilaštvu BiH, jer je više građana BiH podnijelo SIPA-i krivičnu prijavu protiv mene zbog izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske”, rekao je Mazalica.

On je napomenuo da je dao izjavu povodom diskusije u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je rekao da je Trebinje – Srbija u septembru prošle godine.

Mazalica je danas pojasnio da je to rekao “u širem historijskom, kulturnom i duhovnom kontekstu”.

“To je bila još jedna prilika za citirati Porfirogenita (vizantijski car), ali i (historičara Milorada) Ekmečića i druge, te objasniti koliko dugo su Trebinje i drugi dijelovi BiH (Bosna, Paganija, Zahumlje, Travunija) pripadali Srbiji, ali da su zbog historijskih okolnosti ostali van današnje Srbije kao matične države srpskog naroda. Naravno da sam iskoristio priliku da kažem danas da je i Sarajevo – Srbija”, rekao je Mazalica.

Mazalica je naveo da o drugim narodima u BiH misli sve najbolje, da ih nikada nije vrijeđao, a da je njegova diskusija “bila odgovor SDS-ovcima i PDP-ovcima na kritike što Vlada Srbije ulaže u izgradnju aerodroma u Trebinju”.

“Pozivam sve Srbe i druge građane Republike Srpske da podnesu krivičnu prijavu SIPA-i kad god nam kažu da smo loši ljudi, da smo genocidni, da nas treba protjerati u nekom drugom poluvremenu i slično”, istakao je Mazalica.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare