Srebreničankama pripala ovogodišnja specijalna nagrada Olimpijskog komiteta BiH za promociju sporta i olimpijskih vrijednosti

Vijesti 15. dec 202316:51 0 komentara
Marinko Sekulić / N1 BiH

Na manifestaciji "Izbor sportiste godine", održanoj u četvrtak u Sarajevu u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine na kojoj je plivačica Lana Pudar proglašena najboljim sportistom za 2023. godinu, nagradu za promociju sporta i olimpijskih vrijednosti dobile su uz Ismaila Barlova, paraplivačkog reprezentativca BiH i Ljiljana Stjepanović iz Srebrenice i Medina Karić iz Bratunca.

One su jesenas u okviru Evropske sedmice sporta u Srebrenici održale treću po redu školu fudbala za djevojčice i djevojke.

Glavni inicijator za pokretanje škole ženskog fudbala na kojima su učestvovale brojne djevojčice i djevojke iz Srebrenice i Bratunca bila je Srebreničanka sa trenutnom adresom u Novom Sadu prof. Ljiljana Stjepanović.

Prethodne dvije škole ona je držala još 2013. i 2014. godine

“Bila nam je izuzetna čast i zadovoljstvo biti u tako eminentnom društvu. Drago nam je da je neko primijetio naš trud i rad. Trudimo se da pratimo korak sa vremenom, sa svijetom i da je to prepoznato od strane Olimpijskog komiteta. Vjerujem da smo ispunili sva njihova očekivanja, kao što su i oni ispunili moja sa jednom velikom podrškom kroz dva mjeseca rada Škole fudbala. Drago mi je da je Medina Karić bila demonstrator ove godine i da je izašla iz neke svoje zone komfora. Ovo je bio trud svih nas, ponajviše djevojčica i djevojaka koje su dolazile na terene”, kazala je Ljiljana licencirani trener futsala.

Fudbal u Srebrenici ima dugu i bogatu tradiciju. Fudbalski klub „Guber“, član Druge fudbalske lige RS u grupi Istok, na proljeće naredne godine će obilježiti 100 godina od osnivanja.

Marinko Sekulić
Marinko Sekulić / N1 BiH
Marinko Sekulić

Posljednjih godina i djevojke su sve zainteresovanije za „najvažniju sporednu stvar na svijetu“ kako neki nazivaju fudbal.

Ljiljana kaže da mali fudbal igra od svoje šeste godine i iako je stalno na relaciji Srebrenica – Novi Sad pokušava da doprinese razvoju sporta u Srebrenici i svojim sugrađankama uz bavljenje sportom omogući i malo zabave i druženja.

Ljiljani je kao glavnom treneru u radu treće Ženske škole malog fudbala koja se odvijala na terenima FK Guber u Srebrenici tokom septembra i oktobra, kao demonstrator pomagala i mlada djevojka iz Bratunca Medina Karić. Medina trenira odbojku u Bratuncu i vrlo je vješta u igrama sa loptom.

Olimpijski komitet BiH na čelu prof.dr.sc. Izetom Rađom podržao je sve tri dosadašnje ženske škole fudbala kaže Ljiljana.

“Njemu dugujem veliku zahvalnost što je ranije a i sada podržao ovu školu i moju ambiciju da podržimo ženski sport u Srebrenici. Veliku zahvalnost dugujem takođe i sekretaru Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Vojvodine prof. dr. Zoranu Miloševiću koji je ujedno bio i moj profesor na fakultetu prepoznavši tako moju ljubav prema fudbalu”, kazala je Ljiljana Stjepanović.

Žensku školu malog fudbala su podržali još Opština Srebrenica, fudbalski klub GDM Novi Sad i fudbalski klub Guber iz Srebrenice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!