Šta će biti posljedice histerije Dodika i Vučića nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici ?

Vijesti 25. maj 202414:43 0 komentara
N1

Prije dva dana, u Generalnoj skupštini UN-a, usvojena je Rezolucija o Srebrenici. 11.juli je proglašen svjetskim danom sjećanja na genocid.

Rezolucija niti jednom riječju, niti rečenicom ne spominje da je krivica kolektivna. Upravo suprotno – krivica za zločin genocida je individualizovana. Prije i poslije glasanja tenzije do krajnjih granica, ‘zaraza ludilom’. U entitetu Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj i susjednoj Srbiji.

Nekoliko časova do glasanja o rezoluciji. Srebrenica. Vlada Republike Srpske i radikalni potez. Prijedlog drugom entitetu BiH, Federaciji – ‘razdruživanje i miran razlaz’. Ako ‘oni nas smatraju genocidnim, nemamo šta raditi skupa’. Nema nikakvih sukoba, nema secesije, mirno razdruživanje nije secesija! Zabijen je ekser u kovčeg BiH, opasne su poruke koje je vođstvo Republike Srpske poslalo iz grada gdje je prije 29 godina počinjen genocid.

A preko plota- u Srbiji kolektivna histerija, u organizaciji vlasnika te države. Vučić, nakon glasanja u Generalnoj skupštini UN-a reče da se otvorila Pandorina kutija na Balkanu, a potom da su se usvajanjem Rezolucije o Srebrenici ‘vinuli u visine’. Kako? Da li su opet Srbi ‘nebeski narod’?

Nije bila 1389., niti boj na Kosovu polju. Vlasnik Srbije krenuvši u Njujork , uz prikladnu ‘prvu damu’, Dodika, pomolio se Bogu. Uz blagoslov patrijarha. A nakon tog blagoslova patrijarha, opet, Bogom kažnjive, Dodikove prijetnje! Potom protest Parlamenta entiteta, gdje on šefuje, državama UN-a.

Istog dana – mrtvački sanduk, opelo i sahrana demokratije, pred entitetskim parlamentom. Laka joj crna zemlja na svakom pedlju ove države BiH. Ovdje je davno preminula !

I ovo nije sve…

A osoba koja će vas voditi kroz Tačku na 7 zna da nije bila, zna da nije i zna da nikad neće biti pripadnik nikakvog genocidnog naroda. Srpkinje i Srbi nisu genocidan narod. Niti će ikada biti. Genocid u Srebrenici je počinjen. Počinili su ga pojedinci. Osuđeni u Haškom tribunalu.

Tačku na 7 gledajte ujutro od 9 časova ili poslijepodne od 17,15.

Sa vama je sutra Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!