Šta su nam donijeli Vučić i Plenković u (pred)kampanji, šta režirali Dodik i Čović?

Vijesti 07. sep 202414:30 1 komentar

Razigrane priredbe. Sve moguće korišteno danima, u predizbornom bh.cirkusu. Državnici iz komšiluka. Koji baš nikakve veze sa opštinskim izborima u BiH nemaju. Bi Vučić, namjerno. Pa, sasvim slučajno, Plenković. K'o u svojoj kući. Zakonski kažnjivo, al' za glasove sve. Darovali lokalno stanovništvo. Zamagljivali oči. Otvarali putne dionice. Ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose.

Vučić, nazvan ‘Aleksandar Ujedinitelj’ stiže u male Stanare. Uskoči u slavlje. Režija šefa Republike Srpske. Uzdravlje Domu zdravlja. Plaćenim novcem građana Srbije. A izborna kampanja, prije kampanje? Koga to još briga.

Od predizbornog valcera do rumbe i sambe. Od bizarnih otvaranja rampi. Do državnika Srbije i Hrvatske. Namjernih i slučajnih prolaznika. Koji ‘izrežirano’ darove donose.

Dva dana pred start bh.kampanje stvorio se Andrej Plenković, sa izabranim ministrima HDZ Hrvatske. Kao posmatrač. Sarajeva, Počitelja, Mostara… I čestitar !? A bez kamera, ‘navrati’ do sjednice Predsjedništva bratskog HDZ BiH, da koju progovori o lokalnim izborima. U toku zakonom kažnjive (pred)kampanje.

Predizborni Dodik, vlasnik sankcija i svega ostalog, bez pauze. U jednom trenu, bi kao maca oko vruće kaše. Ubrzo se kaša ohladila. Dodika- N1 posebno inspirisa. A drugi medij, opusti…

Pravio se naivan. Pitao se šta smije, šta ne reći u toj (pred)kampanji, optužio novinare da su ga ‘nasukali’, pa samo ‘sanjao’ pobjedu…ali N1 ga inspirisa da odveže jezik, a čusmo i njegovu uspavanku. Na kraju zabranjenog i početku dozvoljenog.

Za kraj ovog ‘kažnjivog cirkusa’ Tn7 donosi još par iznenađenja za vas. Da pogledate. Šta vam je na izbornom meniju.

Analizu sedmice iza nas pogledajte u sutrašnjoj emisiji. Nedjelja i Tačka na 7, u svom redovnom terminu!

Gledajte nas ujutro od 9 časova ili poslijepodne od 17,15.

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare