Stanivuković: Moja adresa nije Jelena Trivić

Vijesti 19. apr 202307:02 2 komentara

PDP je na Glavnom odboru u januaru ove godine donio zaključak kojim ne priznaje izborni rezultat za poziciju predsjednika Republike Srpske. S obzirom na česte susrete banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića sa Miloradom Dodiko, upitali smo PDP-ovca da li je za njega Dodik predsjednik i puštuje li zaključke stranke.

“Ja poštujem zvaničnu politiku, ona se ne mijenja time što Jelena danas ima svoju politiku i svoje stavove. Ja nikada nisam svoje mišljenje prema nekome sagledavao kakvo on mišljenje ima prema meni. To je naš stav da su izbori pokradeni, da treba insistirati na fer i poštenim izborima i da Dodik nije od strane naroda izabran, ali njega je CIK potvrdio. Danas, on formalno-pravno jeste predsjednik. Ja kao gradonačelnik, ako hoću neki projekat, ako hoću neki ‘Srpska open’ ili bilo šta drugo, moja adresa ipak nije da razgovaram sa Jelenom, iako bih ja to htio. Moja adresa je da razgovaram sa predsjednikom Vlade, sa izabranim organima vlasti Republike Srpske”, rekao je on ističući i da je klub PDP stabilan uprkos prelasku Radislava Dončića u Narodni front Jelene Trivić.

Uprkos ranijim otrovnim strelicama, Stanivuković ipak vidi prostor za razgovor sa Trivićevom.

“Ako smo iskreni i otvoreni ni Jelena Trivić ni Nebojša Vukanović, na kraju ni Draško stanivuković ili Borenović ili Miličević, niko od nas ne može pobijediti ako smo raslojeni. Ako ne budemo integrisani oko ideje promjena u Republici Srpskoj i ako se bude neko svetio nekome, to je put podrške aktuelnom režimu vlasti i ja mislim da to nije dobro”, rekao je on.

A na pitanje da prokomentariše spekulacije o podršci Beograda Narodnom frontu Jelene Trivić, Stanivuković je rekao da je riječ o – spekulacijama i da je nekome cilj to tako predstaviti i kako Srbija podržava sve parlamentarne stranke u Republici Srpskoj.

“Da vam kažem da ja imam savršeno dobre relacije sa rukovodstvom Republike Srbije, da ta komunikacija nikada nije prestala, da je ta komunikacija počela onda kad sam legitimno izabrani predstavnik Srba, odnosno svih građana Banjaluke”, rekao je on.

Stanivuković u intervjuu za N1 uputio izvinjenje: Ja volim Bošnjake

Za N1 je otkrio i kako definitivno planira u obnovu mandata naredne godine. A odgovorio je na pitanje kako očekuje da dobije podršku Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića s kojima su narušeni odnosi.

“Ja bih samo rekao da ubjedljivo najveću podršku imam u Banjaluci. Ona će poslije ovog događaja i poslije ovakvih događaja, zamislite kad završim Hotel Palas u Banjaluci, pa Centralno spomen-obilježje pa kolektore, pa rrijeke pa dovedemo dva investitora sa kojima sada razgovaramo, pa imate besplatne priključke za vodu, besplatne priključke za legalizaciju, besplatne udžbenike, kad Banjaluka bude sredina koja ima najviše socijalnu odgovornu politiku, kad imate potpuno besplatan javni prevoz što ćemo donijeti za sve penzionere”, rekao je Stanivuković odgovarajući na pitanje da li to znači da mu onda i ne treba podrška Vukanovića i Trivićeve.

“Ja ne sumnjam da imam dovoljno mudrosti da pronađem rješenje, ali hoću reći, ne znam koja je njihova poenta kad imaju nekog ko je sve uradio što je rekao, na svim našim politikama, naravno neko hoće da izdvoji nešto znate kad neko hoće da vidi nešto negativno on to može vidjeti. Banjaluka koja je sigurna koja ne može na ovaj način da dobije nijedan SNSD-ov kandidat ne može on da parira, samo ovakva razjedinjenost može doprinijeti da neko od njih ima veće šanse, ali ne može ni tada pobijediti”, rekao je on tvrdeći da će mu je glavni cilj na predstojećim izborima obezbijediti skupštinsku većinu i ističući da razgovara i sa mnogim strankama iz vladajuće većine.

Na kraju Stanivuković je odgovorio na pitanje o fakultetu, s obzirom na to da je prošle godine upisao po prvi put treću godinu Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

“Samo upisao. Nisam se posvetio kako sam mislio i ja sam živo biće imam svoje planove imam svoje ciljeve. Službu narodu i Banjaluci stavio sam u prvi plan. Ovdje događaji i prilike iskaču na svaki trenutak, a ja sam čovjek koji je poznat po tome što na svaku priliku naskačem”, rekao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare