Stanivuković o novim investicijama u Banjaluci: Ima Srbima Kinezi da zavide

Vijesti 13. feb 202312:50 2 komentara
N1

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković danas je predstavio javnosti planirane radove u gradu i najavio izgradnju nove multifunkcionalne sportske dvorane.

“Ono što želim reći je da svjedočite radovima za koji ćete reći, ovo je nova Banjaluka. Ovo su najveći radovi u istoriji grada Banja Luke. Ovo je najzahtjevnije i imamo rokove. Zadali smo ciljeve i da ćemo sve od sebe da ostvarimo šta smo planirali za 23,5 miliona KM. Radimo po prvi put u istoriji kružni tok koji se zove turbo – rotor. Nema gužvi i najbrže rasterećuje saobraćaj i to je veliki poduhvat. Vrijednost ove prelijepe saobraćajnice je milion i sedamdeset hiljada KM”, kazao je Stanivuković.

N1
N1
N1
N1
N1

Istakao je da se radi  nova avenija, aleja, turbo – rotor i promenada, odnosno šetalište.

“Kilometar dužine će biti šetalište sa biciklističkom stazom i svim popratnim elementima i imaćemo najljepšu promenadu u gradu. Sami sebe iznenađujemo brzinom i dinamikom radova. Imaćemo površine za koncerte, okupljanja, dječija igrališta, klupe, rasvjetu, novo ruho parka Mladen Stojanović. Nova kanalizacija, sve. Kada radimo infrastrukturu idemo sve da završimo. Za četiri mjeseca ćemo sve završiti i ima Srbima Kinezi da zavide. Tjeramo Banja Luku naprijed”, kazao je i rekao da će biti i novih restorana i mnogo raznovrsnog sadržaja.

Ljudi iz ATP dolaze i nadgledaju radove

Kaže kako gradu nije dovoljna jedna dvorana sa pet hiljada kapaciteta.

“Tri hiljade kvadratnih metara će biti u novoj dvorani i biće multifunkcionalna. Danas nećemo o dvorani jer za pet dana pričamo o turniru za koji želimo biti dobri domaćini i to će onda biti tema. Danas pričamo samo o ovim radovima. Kada sam prvi put bio pozvan na organizacioni sastanaka da se radi dvorana, rekao sam može, ali i da uradimo čitavo uređene i parka i šetališta. Danas gledate ove fotografije na ekranu i za 45 ćete tu šetati, je l’ se to ikad desilo, nije”, kazao je Stanivuković i rekao kako predstavnici ATP dolaze i prate radove za terene koji su u izgradnji za Srbija open koji se u aprilu igra prvi put u Banjaluci.

“ATP Srbija open će se ove godine igrati u Banjuluci, pa će tako u aprilu ove godine na turniru biti najbolji svjetski teniseri, među kojima i Novak Đoković, prvi teniser svijeta. Na pitanje da li imaju sve građevinske dozvole za otpočete radove, Stanivuković je rekao da imaju sve i da će radovi biti okončani vrlo brzo i da ATP za izgradnju radova traži sve papire koje mi imamo”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare