Stanje Almira Raščića i dalje teško, o cijelom slučaju se oglasila policija

Vijesti 18. jan 202312:23 0 komentara
N1

Zdravstveno stanje Almira Raščića na kojeg je u petak uveče pucano u prolazu stambene zgrade u Goraždu i dalje je teško i nepromjenjeno.

Nema ni novih detalja u vezi istrage o pokušaju ubistva kojom rukovodi kantonalno tužilaštvo, bar ne onih koje bi bile dostupne javnosti. MUP BPK Goražde povodom toga organizirao je press konferenciju na kojoj je novinarima saopšteno da u interesu istrage ne mogu otkrivati više detalja.

Otac Almira Raščića: Istraga nije urađena kako valja, to je bila prava sačekuša

“MUP BPK Goražde u potpunosti razumije građane BPK Goražde koji imaju subjektivni osjećaj da je narušena sigurnosna situacija u BPK Goražde zbog pokušaja ubistva našeg sugrađanina Almira Raščića 13.01.2023. godine. MUP BPK Goražde i Uprava policije MUP-a BPK Goražde su poduzeli niz aktivnosti, a sve sa ciljem pronalaska počinioca ili počinilaca i rasvjetljavanja samog krivičnog djela. Uprava policije MUP BPK Goražde je angažovala sve raspoložive kapacitete”, istaknuto je na pres konferenciji.

Dok se ljekari bore za život Almira Raščića, nadležni utvrđuju šta se desilo

Pripadnici Sektora kriminalističke policije kao i uposlenici personala i ostalih odsjeka su na terenu i poduzimaju se sve aktivnosti sa ciljem pronalaska počinioca. Odmah po saznanju poslane su depeše i obavijesti entitetskim i državnim policijskim agencijama (SIPA i FUP) i ostvarena je određena saradnja i zajednički se djeluje, kazali su na konferenciji za novinare.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!