”Stekli se uvjeti da građani tuže državu”

Vijesti 24. mar 202121:07 > 21:54 0 komentara
N1

Životi su mogli biti spašeni da su ovi ljudi radili svoj posao, rekao je večeras za N1 advokat Senad Pećanin komentarišući slabu reakciju bh. vlasti u uvjetima pandemije korona virusa.

”Mislim da su stekli sasvim dovoljni uslovi da svi građani koji su izdvajali zadnje crkavice za kupovinu lijekova, provođenje svih dijagnostičkih metoda, mislim da su stekli osnovi da tužbama i vansudskim putem se traže naknadu za sredstva. Država je dužna da omogući zdravstvenu zaštitu. Očekujem da odgovorni, ako takvi kod nas postoje, da se to pitanje ako treba i zakonski normira. Mi smo u situaciju da građani nisu u prilici da dođu na rentgen pluća, a s druge strane nemaju sredstava da odu u privatne ambulante. Apsolutno bi odgovorna vlast morala učiniti da na taj način, To je tragična situacija u kojoj se nalaze građani BiH. Kada premijer Novalić kaže da je mogao glumiti državu, zašto takav odnos nema prema blagodatima koje uživa kao premijer. Izloženi smo oholom režimu pojedinaca koji su potpuno operisani, prije svega od stida”, rekao je gost Pressinga.

Dodao je da se bh. funkcioneri danas ne ponašaju ništa drukčije nego u protekle dvije decenije, ali se samo razlikuju okolnosti.

”Ponašanje vlasti u ovoj godini pandemije je u dlaku isto i nije nimalo gore nego što se ponašaju u posljednjih 25 godina. Razlika je samo u okolnostima. Njihov kriminali dosad nisu imali za posljedicu gubitak života”, ocijenio je on.

O vakcinaciji uposlenika Ustavnog suda…

”Osjećam se poniženo kao građanin da Ustavni sud odlazi na vakcinisanje u drugu državu, ali ako imate činjenicu da jedan od simbola države organizuje vakcinisanje u susjednoj državi onda je to jedan jako mučan osjećaj poniženja koje moramo da gutamo svakodnevno kao građani ove zemlje’‘, ocijenio je on.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!