Stevandić pojasnio: Kako će izgledati Izborni zakon RS

Vijesti 16. apr 202414:03 0 komentara
N1

Posebna sjednica NSRS biće održana u četvrtak u 10 sati. Izvještaj nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici, kao i Prijedlog Izbornog zakona RS naći će se na dnevnom redu.

Predstavnici opozicije u NSRS neće se odazvati na najavljeni miting srpskog naroda “Srpska zove”. Izborni zakon RS neće podržati ukoliko kako kažu bude u istoj formi koju su već dobili. Kada je u pitanju najavljeno donošenje rezolucije o Srebrenici, opozicija jedinstvena – “Rezolucija je nepotrebna”.

“Mi nemamo informacije je li to onaj isti Izborni zakon koji smo dobili u formi nacrta, ako je to isti onaj zakon koji smo dobili u 5 do 12, on neće biti prihvatljiv za SDS, izvještaj o Srebrenici ćemo podržati, nećemo prisustvovati mitingu jer mi ne pada na pamet da idem na takav skup i odazivam se na skup čovjeka koji je govorio da se u Srebrenici desio genocid, to je rekao Milorad Dodik i sad ja njemu treba da aplaudiram i čovjeku koji je govorio da je SDS odgovoran za zločin koji se dogodio i da je u prostorijama SDS-a u Bratuncu to dogovoreno”, rekao je Vukota Govedarica šef kluba poslanika SDS-a u NSRS.

Igor Crnadak šef kluba poslanika PDP-a u NSRS kazao je da Izborni zakon ovakav neće podržati.

“Mislim da je krajnje vrijeme da oni koji se igraju sa RS da prestanu, ako nastave ovako RS vode u dalji izolaciju i ugrožavaju je, ovakva politika vodi do mogućnosti da bude ugrožena ustavno-pravna pozicija, ovo je najgori momenat da je takva jedna stvar ponovo dovuče u UN, oko toga svi imaju jedinstven stav, nepotrebno, što to radite, sa ogromnom većinom će ovo biti usvojeno na sjednici. A ovaj miting nema nikakve veze sa našim raspravama i stavovima, pdp neće učestvovati na mitingu , jedini cilj koji imaju je da se napravi koristi SNSD-u”, kaže Crnadak.

“Žalosno je da se ovo koristi za prikupljanje političkih poena, nisam ja Lagumdžiju postao u UN nego Cvijanović Željka, nisam ja postavio Dinu Konakovića za ministra, a da Lagumdžija radi šta hoće, mogućnost mu daje ova vlast, nama je žao svake žrtve nedužne u ovom ratu i užasne tragedije koja se dogodila u Srebrenici”, rekao je Nebojša Vukanović, lider liste za Pravdu i red.

Na posebnoj sjednici naći će se i prijedlog zakona o dopunama zakona o radu kao i prijedlog zakona o imunitetu RS.

Na pitanje kako će izgledati Izborni zakon RS, predsjednik NSRS odgovara:

“Regulisano je da se predsjednik RS, odbornici načelnici, gradonačelnici, poslanici da bira republička izborna komisija, Vladi je poslat tekst, za izbor Predsjedništva ostala je nadležnost CIK-a”, rekao je Nenad Stevandić.

Stevandić je rekao da će brojni njegovi prijatelji iz SDS-a se odazvati najavljenog mitingu srpskog naroda, ne želeći da otkrije ko je u pitanju.

“Sa Starčeviće će doći svi, gospodin Nešić i gospodin Selak nikada ne prisustvuju koalicionim sastancima i nikada i ne dobiju poziv”, rekao je Stevandić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!