Stevanović priznao šta zamjera Mandiću: “Ali, to nije razlog za opoziv”

Vijesti 10. aug 202318:35 0 komentara
N1

Danas je potvrđeno kako se kreće u referendum o opozivu načelnika općine Centar Sarajevo Srđana Mandića iz Naše stranke. Dragan Stevanović, Mandićev koalicioni partner iz SDP-a, koji je zbog cijele situacije jučer predao ostavku na dužnost dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo, za N1 je iskazao podršku kolegi iz Naše stranke, otkrivši i šta mu to zamjera, kao i kakva to dešavanja predviđa u slučaju njegove smjene.

Stevanović je razočaran jer su vijećnici Naroda i pravde danas ostali pri svome stavu, a oni neovisni su kaže sagovornik N1, neovisni od političke dosljednosti i programa, a “nisu neovisni od ličnog interesa”.

“Neovisnom vijećniku Muharemoviću je zaposlena snaha u Gradskoj upravi gdje sam bio dopredsjedavajući, a da to ne znam. Ne vjerujem da Ademović, kao predsjedavajući, to ne zna”, započeo je Stevanović.

S druge strane, priznaje kako se može raspravljati o tome je li Srđan Mandić mogao bolje ili ne, ali da ozbiljna politika zahtijeva vođenje interesa svoje političke opcije.

“Imao bih primjedbi na Srđana Mandića, na njegov rad, na eventualno neke karakteristike u ležernom ponašanju, ali to nije razlog za opoziv načelnika u zadnjoj godini mandata. Mandić nije onaj generalski načelnik koji bi postrojavao”, pojasnio je Stevanović svoju prethodnu opasku.

O tvrdnjama bivših Mandićevih koalicionih partnera o tome kako je na posao dolazio pod uticajem alkohola mahmuran, dodaje kako su preniske.

“Kad nemate argumenata kažete kako se čuo jutros na bijeli luk, to je ispod svakog nivoa”, naveo je.

Kada su u pitanju ozbiljnije optužbe, pojašnjava kako animozitet između “predsjedavajućeg koji je podcijenio svoju ulogu” i Mandića postoji od početka.

“Korupcija, kriminal… a postoji li ijedna prijava protiv njega u ove tri godine”, upitao je Stevanović, dodavši da su, po njemu, posrijedi lični interesi za čije je ostvarenje ljetno doba idealno.

Na upit koliko bi sve moglo trajati ako Mandić izgubi na referendumu, Stevanović podsjeća da CIK još uvijek nije ovjerio ni one rezultate referenduma iz općine Stari grad, a koji je održan 23. jula.

“Može se desiti da smijenimo načelnika, a da ne izaberemo novog načelnika, pa da onda ova većina od 16 vijećnika imenuje iz svojih redova čovjeka koji će obavljati tu funkciju. Već znam da će to biti čovjek iz NiP-a koji će budžet realizovati tako da osvoje što više glasova”, izjavio je gostujući u Danu uživo.

Dodao je kako zna o kome se radi, ne želeći otkrivati ime.

Ostao je pri svojoj ostavci koju je podnio jučer na mjesto dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo “jer ne može dopustiti da mu predsjedavajući radi iza leđa”, misleći i na sve ono što se desilo u općini Centar. Na kraju je iznio svoj stav kako u cijeloj toj priči “NiP ostaje najveći gubitnik”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!