Stevanović: Sanja, pozivam te u goste, biće svega i sve kupljeno u Sarajevu

Vijesti 31. dec 202118:08 3 komentara
Sanja Vlaisavljević
Sanja Vlaisavljević (RTRS)

Izjava Sanje Vlaisavljević savjetnice za obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH koja je kazala da je iz Sarajeva protjerana svinjetina, Djed Mraz i praznična rasvjeta izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Ugledni sarajevski doktor Dragan Stevanović pozvao je Vlaisavljević da je ugosti u glavnom gradu da se “napije alkohola i najede svinejtine”.
Sanja Vlaisavljević rođ.Bucalović
Pozivam te u goste, provodaću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola
Ako Ti nije dovoljno evo zovem te za Novu godinu u svoj dom, u prisustvu mojih prijatelja Bošnjaka i Hrvata imaćeš na stolu što ti duša poželi i čvarake i prave domaće slanine, sve kupljeno u sred Sarajeva kojeg očito ne poznaješ u dušu.
Bujrum.” napisao je Stevanović.
Na Twitteru je bilo i šaljivih reakcija, jedan je korisnik napisao da na Markalama ima svinjetine, ali da je skupo, aludirajući na tešku finansijsku situaciju u BiH.
Podjsetimo, portal N1 sinoć je objavio izjavu Vlaisavljević koju je dala u okviru priloga objavljenog na RTRS.
“Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, rekla je Vlaisavljević.
Nakon što je dio iz priloga objavljen uslijedile su žestoke reakcije na društvenim mrežama.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare