Stojanović: SDA i DF su protivnici građanske BiH, sjednica će trajati dva dana

Vijesti 28. apr 202315:15 3 komentara
N1

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović (SDP) rekao je nakon druge pauze u Predstavničkom domu FBiH gdje se treba imenovati nova Vlada FBiH nakon što je visoki predstavnik nametnutim odlukama deblokirao taj proces, da će zbog destrukcija SDA i DF-a sjednica trajati "dva dana".

“Sasvim vam je jasno da su SDA i DF prije usvajanja dnevnog reda uz proteste ispred zgrade Parlamenta, pokazali destrukciju i da će ovo potrajati. Ništa nam ne bi bio problem da su ponudili rješenja. Oni će ovu odugovlačiti dva dana”, kazao je.

Dodao je kako ovo nije udar na Bošnjake i da tu priču Refik Lendo i Nazir Pivić mogu prodavati nekome drugom i da su neprijatelji građanske BiH.

“Nema blokade za naredni period, već u 2:1 donošenja odluka u rukovodstvu federacije. Schmidt je odblokirao ovaj proces usvajanja Vlade, ali sve naredne odluke koje će se provoditi i nisam siguran kako bi uz etničke stranke samo mogli dogovoriti da 3/5 glasova može odlučivati. Kao neko iz građanske stranke, Schmidt je na opće iznenađene popravio ono što je pokvario u izbornoj noći”, rekao je Stojanović.

Komenatarisao je i proteste ispred zgrade Parlamenta FBiH.

“Vidite ko je na protestima, direktori preduzeća iz SDA i njihovi članovi. DF i SDA su postali najveći zagovornici legitimnog predstavljnja. Oni jesu za legitimno predstavljanje, ali u ovom slučaju Bošnjaka. Danas je cijeli dan borba. Jučer je u Predsjedništvo došla najava o bombi, proteste imamo danas i evo dvije pauze. Destrukcija je, ali je ovo borba za građanske principe i borićemo se za demokratiju”, rekao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare