Štrajk upozorenja u Domu zdravlja Velika Kladuša

Vijesti 17. jan 202209:40 0 komentara
DZ Velika Kladuša

Na vanrednoj sjednici Skupštine Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u ZU Dom zdravlja Velika Kladuša održanoj u petak 14. januara, odlučeno je da će se u ponedjeljak, 17. januara održati jednosatni štrajk upozorenja.

Kao razlog za štrajk upozorenja u izjavi za N1, predsjednik Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u ZU Dom zdravlja Velika Kladuša Sinhad Golubović ističe nezadovoljstvo zbog neisplaćene decembarske plate, radom Zavoda zdravstvenog osiguranja USK i neodgovornog ponašanja vladajućih struktura Kantona prema uposlenim u javnom zdravstvu.

Golubović je istakao da ih u ovom jednostanom štrajku upozorenja ne slijedi Sindikat ljekara, ali da im kolegijalno pružaju podršku, a ukoliko se ne riješe njihovi zahjtevi nije isključio ni mogućnost generalnog štrajka

Podsjećamo, zdravstveni radnici u USK nisu dobili decembarsku platu jer Zavod zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona nije na vrijeme usvojio finansijski plan. Najavljeno je da će Skupština Kantona ovaj dokument, koji garantuje isplatu plata zdravstvenim radnicima, razmatrati 19. januara, ali s obzirom na višemjesečnu parlamentarnu krizu u ovom kantonu, zaposleni u zdravstvenim ustanovama strahuju da li će plan biti usvojen i tada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!