Subotica: U stanu držao lava

Vijesti 23. aug 202220:01 0 komentara
MUP SRBIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u suradnji s Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u jednom stanu u Subotici pronašli su mladunče afričkog lava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u suradnji s Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužiteljstvima u Lazarevcu i Subotici, podnijeli su kaznenu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kaznena djela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inozemstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, kao i protiv 44-godišnjaka koji se tereti za nedozvoljenu trgovinu i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Policija je prilikom pretresa stana 36-godišnjeg muškarca u Lazarevcu pronašla zmiju kraljevskog pitona, piton regius, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Sumnja se da je u prethodnom periodu posjedovao i prodao mladunče afričkog lava 44-godišnjaku, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici.

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!