Sučeljavanje direktora BHRT-a i FTV-a u Danu uživo

Vijesti 27. maj 202412:26 0 komentara
N1

U Danu uživo donosimo posljednje informacije vezane za ubistvo brata ministra Vojina Mijatovića u Beogradu. Pratimo javno saslušanje predstavnika Instituta za mjeriteljstvo BiH i Vijeća za mjeriteljstvo BiH pred Komisijom za borbu protiv korupcije Predstavničkog doma BiH, provjeravamo kako napreduju radovi na Koridoru 5C. Pratimo vijesti iz regije i svijeta.

Ima li rješenja za opstanak i sigurno finansiranje javnog medijskog servisa u BiH? Dok prebacuju lopticu odgovornosti jedni na druge, najviše ispaštaju radnici zabrinuti za egzistenciju i isplatu ionako minornih plata. Prelamaju li se lični i politički interesi preko leđa radnika? Kako će biti riješen finansijski spor izemđu ove dvije medijske kuće u današnjoj emisiji odgovaraju generalni direktori BHRT-a i FTV-a Belmin Karamehmedović i Džemal Šabić.

Šta će donijeti usvajanje Rezolucije o gencoidu u Srebrenici na političkom polju u našoj zemlji? Hoće li se nastaviti pregovori partnera u vlasti na državnom nivou? Hoće li biti odbolikran EU put naše zemlje i šta će biti sa usvajanjem evropskih zakona? Jesu li institucije države u svojevrsnoj blokadi – pitamo Predraga Kojovića, zastupnika Naše stranke u Parlamentu BiH.

Za sutra je najavljena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će se glasati o potvrđivanju Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH. Hoće li biti većine? Mnogo prašine podigla je posljednja sjednica Komisije za izbor i imenovanje. O ovim, ali i drugim aktuelnostima za Dan uživo govori Alma Kratina, zastupnica DF-a u Parlamentu FBiH.

Pratimo petu sjednicu Zajedničke komisije NSRS i Vijeća naroda RS za usaglašavanje zakona, propisa i akata. Na dnevnom redu je usaglašavanje Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi i Izbornog zakona Republike Srpske.

Dan uživo sa Enom Branković pratite od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!