Sud BiH oglasio se o zatvorskim kaznama osuđenim u aferi Respiratori: Potjernica se raspisuje tek nakon što to lice zaprimi pravosnažnu odluku

Vijesti 05. mar 202412:27 0 komentara
N1 / F.Z.

Sud Bosne i Hercegovine oglasio se povodom odluke o izdržavanju kazni zatvora za osuđene u predmetu "Respiratori" - Fikreta Hodžića, Fadila Novalića i Fahrudina Solaka.

“Osuđeni Fikret Hodžić je uložio žalbu na rješenje o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora, dok osuđeni Fahrudin Solak i Fadil Novalić još nisu uložili žalbe na rješenja o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora.

Osuđeno lice ima pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema rješenja kojim je odlučeno o molbi za odgađanje izvršenja kazne zatvora. Žalba odgađa izvršenje kazne”, naveli su u saopćenju.

Potom su dodali:

“Nakon pravosnažnosti rješenja, odnosno odluke po žalbi, Sud će prilikom dostave odluke po žalbi obavijestiti osuđene kada su dužni javiti se na izdržavanje kazne zatvora. Potjernica za osuđenim licem se raspisuje tek nakon što to lice zaprimi pravosnažnu odluku, u kojoj se navodi dan javljanja u Zavod, te ako se osuđeni dobrovoljno ne javi na izdržavanje kazne zatvora i ako njegovo sprovođenje putem sudske policije bude neuspješno. Dakle, tek tad su ispunjeni uslovi za raspisivanje potjernice za osuđenim. O ostalim informacijama u navedenom predmetu, javnost će biti pravovremeno obaviještena kada se za to steknu uslovi.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!