Sud donio odluku: Hoće li Fahrudin Solak i Fikret Hodžić u zatvor?

Vijesti 29. feb 202411:47 0 komentara
Fikret Hodžić (F.Z./N1)

Sud je odbio molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora za osuđene Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, rečeno je danas za N1 iz Suda BiH.

U skladu sa članom 147. ZIKS BiH, na odluku o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora osuđeni imaju pravo podnijeti žalbu u roku od tri dana. Žalba odgađa izvršenje kazne.

Sud zaprimio molbu advokata osuđenog Fadila Novalića za odgodu početka izdržavanja kazne zatvora. Sud po ovim molbama svoju odluku donosi u skladu sa članom 145. ZIKS BiH ispitujući uslove iz ovog člana, te dalje postupa u skladu sa ZIKS BiH, rečeno je iz Suda BiH.

Fadil Novalić, bivši premijer bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine koji je pravosnažno osuđen u aferi “Respiratori” na četiri godine zatvora zatražio je odgodu izvršenja kazne u zatvoru u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu.

Njegova braniteljica Vasvija Vidović za N1 je dala više informacija.

“Tražili smo odgodu zbog određenih razloga i čekamo odluku Suda BiH”, kazala je Vidović za N1.

Odluku Suda BiH, kaže Vidović za N1, očekuje vrlo brzo.

Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor “Srebrne maline” Fikret Hodžić na pet godina zatvora. Solak i Hodžić su također tražili odgodu i sada se čeka konačna odluka i po njihovom zahtjevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!