Sunčano vrijeme u BiH, upozorenje zbog visokih temperatura

Vijesti 27. jul 202409:58 0 komentara
F.Z./N1

Zbog visokih dnevnih temperatura na području cijele Bosne i Hercegovine na snazi je upozorenje.

Tako se na mostarskom području očekuju maksimalne temperature oko 37 stepeni Celzijusa, dok se na trebinjskom i prijedorskom području očekuju maksimalne temperature od 33 do 36 stepeni Celzijusa, a na banjalučkom i višegradskom području prognoziraju se maksimalne temperature između 32 i 36 stepeni Celzijusa.

Istovremeno se na fočanskom području očekuju maksimalne temperature između 32 i 35 stepeni Celzijusa, na livanjskom području oko 34 stepena Celzijusa, dok se na sarajevskom i tuzlanskom području prognoziraju se maksimalne temperature oko 33 stepena Celzijusa.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno vedro vrijeme.

Temperature zraka u osam sati iznosile su Bjelašnica i Bugojno 14, Sarajevo 16, Bihać, Livno i Sanski Most 17, Tuzla i Zenica 18, Gradačac 23, Mostar i Neum 25 stepeni Celzijusa.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni.

Dnevna temperatura zraka od 27 do 33, na jugu 37 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 30 stepeni Celzijusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!