Sunčano vrijeme za vikend u BiH, padavine se vraćaju naredne sedmice

Vijesti 29. jun 202407:20 0 komentara
F.Z./N1

Danas u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Za sutra (nedjelja) u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Početak naredne sedmice u BiH

Ponedjeljak će biti pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će usloviti padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak. U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!