Suspendovan Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a

Vijesti 03. nov 202211:43
Izvor: N1

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar je suspendovan, saznaje N1.

Suspenzija je uslijedila na zahtjev federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i rezultat je interne istrage koju je sproveo FUP.

Čegara će, do okončanja suspenzije, na njegovoj poziciji mijenjati Latif Kabaš i ta odluka stupa na snagu od danas, 3. novembra 2022.

Pogledajte kako Zoran Čegar prijeti i psuje novinarima CIN-a (VIDEO)

Podsjetimo, protiv Čegara se vodi istraga i zbog fizičkog napada na radnika na parkingu u Sarajevu, a osim toga je prošle sedmice fizički nasrnuo na novinarku CIN-a kojoj je i prijetio ispred suda u Dubrovniku gdje mu je počelo suđenje jer je optužen za prevaru, a nakon što je ona od njega zatražila komentar.

Nemoj da ti grkljan iščupam!” rekao je Čegar novinarki.

Ovo nije bio prvi put da policajac Čegar prijeti novinarima CIN-a. On je tokom istraživanja u kratkom telefonskom razgovoru odbio razgovarati uz prijetnje i psovke. Aludirajući na svoj položaj, rekao je da su ga o novinarskim kretanjima i radu “obavještavali razni ljudi”. “Ja sve znam, ne radim ja u trafici!”

Naime, nove prijetnje su uslijedile jer je objavljena istraživačka priča o Čegaru, a povod novinarima su bili sumnjivi poslovi ovog visokopozicioniranog pripadnika FUP-a.

Američka ambasada reagovala na prijetnje Zorana Čegara novinarima

Na Čegarove postupke su reagovali i iz Udruženja BH novinari, a kasnije je i američka ambasada prenijela njihovo saopćenje pozivajući vlasti da “zaštite sve novinare od uznemiravanja i napada i osiguraju da budu u mogućnosti da izvještavaju istinu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar