Sutra nestabilno vrijeme sa kišom, poznato šta nas očekuje početkom septembra

Vijesti 26. aug 202410:37 0 komentara
N1

U utorak na prostoru Bosne i Hercegovine uz kratkotrajni predah od većih vrućina, izgledno je nestabilno vrijeme sa kišom, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Kako se navodi, kiša će prvo zahvatiti sjeverna i tokom dana se proširi i na ostala područja zemlje. U srijedu se očekuje više sunčanih sati, ali neće biti posve stabilno. U drugom dijelu dana mogući su kraći lokalni pljuskovi.

Od četvrtka stabilizacija vremenskih prilika i blagi porast temperature zraka. Sunčano i stabilno prognozira se do kraja mjeseca.

Minimalne temperature zraka varirat će između 16°C i 22°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 25°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 28°C do 34°C, na jugu i sjeveru zemlje do 36°C. Od četvrtka 29. augusta maksimalne temperature u našoj zemlji do 38°C.

S početkom septembra preovladavaće pretežno sunčano vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću. Od utorka (03.09.) mogući su popodnevni lokani pljuskovi. Više uslova za padavine prema trenutnim sinoptičkim materijalima biće u centralnim i sjevernim područjima zemlje. Temperature zraka i dalje iznad prosjeka za ovo doba godine.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 16°C i 21°C, u Hercegovini do 24°C. Najviša dnevna temperatura od 28°C do 33°C, jugu zemlje do 36°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!