Sutra prekid vodosnabdijevanja u nekoliko sarajevskih naselja

Vijesti 10. aug 202116:30 0 komentara
N1

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija su saopćili da za sutra planiraju radove na uvezivanju distributivnog cijevovoda profila DN 400 mm, usljed čega će doći do prekida vodosnabdijevanja u pojedinim sarajevskim naseljima.

Kako je navedeno, radovi se izvode u sklopu projekta EBRD-a i to na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića ugao Alije Kučukalića, te će doći do prekida u vodosnabdijevanju od 21:00 sat sljedećih naselja sa pripadajućim ulicama: naselje Otoka, naselja Čengić Vila I i II, Halilovići, Džemala Bijedića, Dr. Fetaha Bečirbegovića, dio ulice Safeta Zajke i dio ulice Adema Buće.

Kako kažu, normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuju u jutarnjim satima po okončanju radova.

Osim navedenog, za sutra je planirana i popravka kvarova u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sisrema u ulicama: Komatin, Safvet-bega Bašagića, Tepebašina, Mustafe Behmena, Barice, Dr. Jusufa Tanovića, Abdurahmana Muharemije, Dolina mira, Splitska, Bjelave, Obhodža, Mali Kačanik, Hošin brijeg i Šerina.

Iz ovog preduzeća su građane pozvali na razumijevanje te naveli brojeve telefona Dispečerskog centra 033 210 707 i 033 220 435, koje mogu pozvati i dobiti sve potrebne informacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!