Sve spremno za GOOD HACKathon 2024: Ko će pobijediti na uzbudljivom takmičenju u kodiranju?

Vijesti 22. okt 202416:25 0 komentara
Telemach

U četvrtak, 24. oktobra, počinje treće izdanje GOOD HACKathona, uzbudljivog takmičenja u kodiranju za studente elektrotehnike i srodnih fakulteta koje organizuje Telemach fondacija uz podršku Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo. Kao i prethodne dvije godine, GOOD HACKathon će ponovo okupiti briljantne mlade umove iz cijele Bosne i Hercegovine, sa zadatkom da u samo 24 sata kreiraju najbolja softverska rješenja stvarnih društvenih izazova u cilju unapređenja svakodnevnog života.

Telemach fondacija i ETF Sarajevo slave i nagrađuju mlade inovatore

Učesnike očekuje jaka konkurencija i napeta atmosfera u kojoj su timski rad i kreativnost temelj za uspjeh. Uzbuđenje iz dana u dan raste, a svi sa nestrpljenjem iščekuju informaciju ko je pobjednik GOOD HACKathona 2024. i ko će osvojiti fantastične nagrade. Pobjednici GOOD HACKathona iz 2022. i 2023. godine pokazali su veliku snagu i potencijal mladih bh. inovatora te postavili visoke standarde za sve buduće takmičare.

Prošlogodišnji pobjednički tim „SPES“ oduševio je žiri inovativnim rješenjem na temu “Modernizacija stilova učenja”. Napravili su aplikaciju za razvoj i unapređenje govora kod djece, koja je u suštini pomoćni alat logopedima, školama i roditeljima da na zanimljiv i svrsishodan način rade logopedske vježbe sa mališanima koji imaju poteškoće u govoru. Članovi ovog tima su bili Mirza Kadrić, Mirza Karić, Amer Đidelija i Anes Piknjač, studenti International University of Sarajevo.

Njihove kolege, Hamza Sušić, Faris Čutuk, Anes Fazlibegović i Nihad Jusović, članovi pobjedničkog tima „ZOI Code 84“ iz 2022. godine, briljirali su svojim prijedlogom platforme „rijesi.ba“ koja omogućava stanovništvu da prijavi probleme u lokalnoj zajednici, a lokalnoj upravi da transparentno odredi prioritete u njihovom rješavanju.

Sva pažnja je sada usmjerena na novo izdanje GOOD Hackathona 2024., koje obećava nove ideje ali i inovativna kreativna rješenja. Studenti iz cijele BiH se ovog trenutka pripremaju za nezaboravnu priliku da testiraju svoje vještine i znanje, kreiraju revolucionarne aplikacije i (iz)bore se za titulu najboljeg tima.

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima više od 15 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima.

United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i EON Sat TV, televizija i portal N1 kao i Nova BH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!