Svečano obilježen 124. rođendan “Doma za djecu bez roditeljskog staranja” u Sarajevu

Vijesti 16. jan 202416:00 0 komentara
Vlada KS

“Dom za djecu bez roditeljskog staranja” na Bjelavama u Sarajevo svečano je obilježio 124. godinu svog postojanja i rada.

Uz štićenike i uposlenike Doma, brojne goste, prijatelje i zvanice, svečanosti su prisustvovali i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković i ministar finansija KS Afan Kalamujić.

U svom pozdravnom govoru, v.d. direktorica ovog doma Samira Puzo naglasila je da 124 godine za ovaj dom predstavljaju niz godina pružanja nesebične podrške djeci i mladim osobama gdje svako ima priliku rasti, razvijati se i kreirati svoju budućnost.

“Svaki odgajatelj, svaki volonter i uposlenik ovog doma na svoj način doprinosi boljem ambijentu. Upravo ljudske veze i pažnja ovaj dom čine posebnim. Uz današnju godišnjicu se prisjećamo i zahvaljujemo svima koji su doprinijeli ovoj plemenitoj misiji. Bez vaše podrške i ljubavi ova priča ne bi bila moguća. Izuzetno se zahvaljujem podršci Vlade Kantona Sarajevo. Svaka donacija, svaka volonterska minuta, svaka riječ podrške, zagrljaj, osmijeh našoj djeci znači puno. Slavimo prošlost i okrenuti smo budućnosti. Postavili smo temelje za još stotine godina ljubavi i brige”, istakla je Samira Puzo.

Ministrica Pavić Pečenković, uz rođendanske čestitke Domu, njegovoj djeci i uposlenicima izrazila je zadovoljstvo i ponos na sve što su postigli.

“Zajednički pokušavamo unaprijediti kvalitet života naše djece. Vjerujem da smo na dobrom putu, da radimo prave stvari, provodimo transformaciju, uvodimo male porodične domove, kako bi ovoj dječici omogućili što bolje uslove, da imaju dom, da se osjećaju da pripadaju negdje. Svi smo uvijek uz njih”, poručila je ministrica Pavić Pečenković.

U ime Doma, danas su uručene i zahvalnice na saradnji i podršci, i to Gradu Sarajevo koju je preuzela zamjenica gradonačelnice Anja Margetić, Općini Stari Grad i načelniku Irfanu Čengiću, te ambasadoru Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julianu Reilly-ju.

Svečanost je uveličana scenskim programom kojem su štićenici Doma, kroz pjesmu, ples, recital i igru pozdravili prisutne i proslavili 124. rođendan ove ustanove, saopćeno je iz Vlade KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!