Tačka na 7: Američki najjači udar Dodiku, Schmidtov ispod pojasa, nepostojeća vlast, građani ostali bez struje, panika – šta nam je važnije?

N1

Haos u pet država, izazvan u trenu. Milioni građana bez struje. ‘Mrak’ im nasta u sred dana. Istorijska havarija na elektromreži. Neizvijesnost i strah od kataklizme.

Haos u pet država, izazvan u trenu. Milioni građana bez struje. ‘Mrak’ im nasta u sred dana. Istorijska havarija na elektromreži. Neizvijesnost i strah od kataklizme.

Život kao da je stao. Ljudi zarobljeni u liftovima spasavani. Kolaps saobraćaja, telefonskih veza, nestanak vode. Požari na dalekovodima. Dispečeri među državama frenetično razgovarali.

Nasreću trajalo je kratko. Kratkotrajna kriza nas je zaustavila, da se zapitamo – koliko je savremen čovjek postao ovisnik o onome što je stvorio? Koliko ono što nam je na dohvat ruke uzimamo zdravo za gotovo, misleći da je riječ o pravu koje nam je neotuđivo? Šta da je kriza trajala duže?

Da li bi nam i tada bila bitna pitanja koja su na dnevnom redu svakodnevno? Koliko su zaista bitni politika, vlasti, nacije i granice? Jesmo li se sad zapitali?

Ako jeste… u nedjeljnoj analizi još o ‘vreći’ američkih sankcija, isporučenim na stalnu adresu Dodika, Milorada, sad i sina Igora, prijetnji potpunog zavrtanja ‘finasijske pipe’ Republike Srpske… Kao so na ranu, PIK još jače podrža Šmita te bonske ovlasti. I odmah Šmitov udarac- biće posljedica stigne li prijedlog o razdruživanju. Još, nevjerovatno, progovori Čović- faktički ‘otrese’ svog najboljeg druga…Kako?

Gledajte zato Tačku na 7 sa Suzanom Stambol.
Sutra ujutro od 9:00 časova ili poslijepodne od 17:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!