Tačka na 7: Gori BiH, da li je već izgorio rok trajanja Miloradu Dodiku?

Vijesti 17. aug 202415:59 0 komentara

Gorila BiH. Vlast se češljala. Politikanstvom i inatom. Ko će kome pomoći ? Ko će spasiti nacionalno blago ove države? I čime?

Naprtnjačama od 20 kila na leđima vatrogasaca ? Ili helikopterimi koji ugasiti vatru ne mogu. Bolje nemamo. Jer imamo ‘nacionalno blago’ u skupim automobilima ministara pod rotacijama. Ali proći će i njima rok trajanja. Kao i rok namoćnijeg u ovoj državi. Dodika. Čini se da odlazi sa vlasti za Novu Godinu. Gori BiH, izgorio rok trajanja Miloradu Dodiku.

Gorio Nacionalni park Sutjeska, Zelengora, Bileća… Vatra se širila i dalje. Nacionalni park unakažen. Političari ćakulali, preko društvenih mreža. Neki odbijali, iz inata, pomoć Srbije. Požar gašen sa 1000 litara vode, umjesto 5 tona za 30 sekundi.

Vijest koja odjeknu ove sedmice je i moguća sudbina Milorada Dodika. Da li Dodik razmatra mogućnost povlačenja iz politike ? I bijeg, zbog nemoći u borbi sa sankcijama. A sankcije vode ka potonuću. Ogromna rupa u budžetu. Posljedice bolne- zaposleni u Republici Srpskoj svaki mjesec strahuju za platu. Dodik odlazi, tvrdi narodni poslanik NSRS, Nebojša Vukanović. Sjeda u avion i odlazi u Moskvu ? Kad Deda Mraz dolazi.

Dio je to samo Tačke na 7. Gledajte nas sutra, od 11 časova ili poslijepodne u 17,15.

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!