Tačka na 7: Politika, laži i video skandali

Vijesti 16. apr 202310:52 0 komentara
N1

Njegovo lice zvuči poznato. U ovom, političkom šou Bosne i Hercegovine. Original na sceni. Čovjek sa dva lica. Jer on se prerušava najlakše. Zavisno kada, kako i zašto? Vlast je formirana, s njegovim drugim licem, nešto novijom pričom. Lažna ljubav, bratstvo, jedinstvo. Za fotelje i veći državni budžet.

Ni 100 dana prošlo nije, vratio se na stare postavke. Staro lice. Ekspresna secesija! Za sat i po. Tenzije. Prijetnje. Napao sve i svakog. Od oponenata, partnera u vlasti, do ambasada , Evropske unije.. Stare teme – država, imovina, Ustav, OHR, sankcije Rusiji, NATO…

“Opalio” po svemu i svima u državi od koje pozamašan novac uzima. Poziv na secesiju i izlazak iz državnih institucija, u koje je svoju stranku friško uveo – da vlada. Baš tom državom!

U sedmici iza nas još se toga ‘nakupi’. Skandal ili pravo? Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine je poslao glavnog tužioca na disciplinsku. Prešao crvenu liniju u medijskom istupu.

U Federaciji opet proključalo. Tamo nema jednog s dva lica. Više ih je. Svadljivih među sobom. Riba ribi grize rep.

S druge strane političke, najblaže rečeno, trgovine- konkretniji kriminal. Predozirani korištenjem aplikacije Skaj i pohapšeni u akciji Overdose. Da li su osumnjičeni – krupne ribe međunarodnog kriminala ?

Zakuhalo se i u Krajini. Migrantska kriza. Šta se dešava u kampu Lipa kod Bihaća ? Gradnja zatvorskih ili pritvorskih jedinica? Od novembra prošle godine vlast to već zna.

Zašto ćuti? Da li zbog pritiska Evrope?

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!