Tačka na 7: Zašto Dodik i Vučić stavljaju srpskom narod hipoteku zločina pojedinaca?

Vijesti 20. apr 202415:08 0 komentara
N1

Skandalozni razgovor Dodik-Vučić, u ležernoj šetnji pred tv kamerama, u Mostaru. Ogoljeno pravo lice takozvane 'visoke' politike. Prizemno, vulgarno, bahato. Ispod Vučićevih skuta, Dodik besramno vrijeđao novinarku N1. Nazvao je, prosto, 'kravom sa N1'. Dodik i Vučić, pokazaše iskonski ljudski primitivizam. Za Dodika ništa novo. Njegov gazda, gost u tuđoj državi, kao na svom terenu. Tom i takvom dijalogu Mileta i Vuleta, prethodila ugodna pitanja novinara iz Srbije. Ali, avaj, zapita i N1. O Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Zvijezdom prozvan, u gradu na Neretvi, vladar Srbije zamrači sve. Kockice ‘balkanske sloge’ se srušiše.

Nakon Dodikovog mostarskog bahatog pira, nakon sudske klupe, bi i sastanak ‘nepostojeće’ državne koalicije. Dodik, kao na kratko propisanim bensedinima. ‘Pokušaće sve, bez nametanja stranaca, curi vrijeme, izborni zakon je prioritet, hitno je.’ – u jednom dahu izgovoriše Dodik, Nikšić, Konaković, Čović.

No, nije dugo trebalo da se šef bh.entiteta vrati na fabričke postavke. U Parlementu Republike Srpske ponovo besramlje: od negiranje genocida, kažnjivog krivičnim zakonom do mitinga-Srpska te zove. Bijaše i gosti iz Srbije. I Anu Brnabić ‘Srpska dozvala’. Njoj su se ‘vremena promijenila’.

Dan kasnije, u Njujorku, u UN-u predstavljen nacrt Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Više od 20 zemalja podržalo dokument. Novi uvod u paniku i podizanja dodatnih tenzija u Srbiji i RepubliciSrpskoj.

Našu državu i regiju drma, čini se, temperatura od kritičnih 40 stepeni. Jesmo li savremenici sveopšteg političkog ludila ?

I tu nije kraj dramatičnih događaja sedmice iza nas.

Zato gledajte Tačku na 7, sutra ujutro od 9 časova ili 17,15, poslijepodne.

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!