Tadić i Brammertz u Beogradu razgovarali o kažnjavanju ratnih zločina

Vijesti 21. sep 202114:40 0 komentara
Tužilaštvo BiH

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić sastala se danas s glavnim tužiteljem Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Sergeom Brammertzom u Beogradu.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, pravda za žrtve, kažnjavanje ratnih zločina, zaštita sigurnosti i prava svih građana, pomirenje i vladavina prava u regionu, bile su središnje teme sastanka.

Brammertz je iskazao potporu glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH i njenom uredu kao i Posebnom odjelu za ratne zločine, u naporima da se predmeti ratnih zločina u regionu, što efikasnije procesuiraju, kako bi se tužilaštva regiona, borila protiv pojave nekažnjivosti ratnih zločina, 26 godina nakon završetka ratnih sukoba na prostoru bivše Jugosavije, navode iz Tužilaštva.

Sastanak je održan u okviru Regionalne konferencije tužitelja o procesuiranju predmeta ratnih zločina, koji se u organizaciji i uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije, održava u Beogradu i na kojem sudjeluje više od 50 dužnosnika tužiteljstava i pravosudnih institucija, kao i međunarodnih organizacija, zatim predstavnika međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!