Tema Novog dana: Crveni alarm, 2 samoubistva djevojčica u samo 2 mjeseca

Vijesti 29. apr 202216:19 > 16:20 0 komentara
N1

U samo dva mjeseca dvije djevojčice u Sarajevu oduzele su sebi život.

Nakon tragičnih događaja, roditelji iz KS upućuju apel: smanjite pritisak na djecu. Pod kojim vrstama pritisaka su današnja djeca i tinejdžeri i kako im pomoći?

Gosti “Novog dana” su: ministrica osnovnog i srednjeg obrazovanja u KS Naida Hota Muminović, predstavnica Vijeća roditelja KS Elma Dizdarević, učenica 4. razreda gimnazije u Sarajevu Ajša Dervišević, psihologinja Nermina Vehabović Rudež i Jovana Kešanski, novinarka iz Srbije, koja nerijetko piše upravo o problemima mladih.

Nakon tri i po godine zatvara se kamp “Miral” u Polju kod Velike Kladuše. Migranti koji su do sad boravili u tom kampu prevezeni su u kamp “Lipa” kod Bihaća. O aktuelnoj situaciji sa migrantima, za “Novi dan” govori Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Novoizabrani premijer Crne Gore Dritan Abazović pozvao je sve političke snage “da se okupe oko evropske Crne Gore” i najavio “veliku diplomatsku akciju”. Ko su ministri u novoj Vladi – stručnjaci, lideri ili partijski vojnici? O aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, u “Novom danu” razgovaramo sa Zlatkom Vujovićem iz podgoričkog Centra za monitoring.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!