Transparent “Niste dobro došli” u Trebinju: Kome smetaju “Karne” i LGBT?

Vijesti 25. jul 202210:35 0 komentara
Direkt portal

Transparent na kome ćirilicom piše “Niste dobro došli” sa precrtanim znakom bh. benda “Karne” i precrtanom LGBT zastavom okačen je na mostu Iva Andrića u Trebinju.

Ko je i kada postavio ovaj transparent te bendu i LGBT populaciji poslao ovu poruku, nije poznato.

Kako su se “Karne” i LGBT populacija našli ispod znaka zabrane ne znaju ni u trebinjskoj policiji. Kako su nam rekli u Policijskoj upravi (PU) Trebinje, nije bilo nikakvih prijava kada je u pitanju transparent na mostu.

Naime, bend “Karne”, čiji je vokal i gitarista Trebinjac, scenarista Feđa Isović, nastupio je sinoć na platou ispred Male džamije u Starom gradu u Trebinju.

Dok je trajao koncert grupa muškaraca je ispred obližnjeg lokala razvila trobojku i u jednom trenutku su zapjevali stihove “Od glave Zete do grada Spuža, krvavi lanac vojske se pruža”.

U policiji kažu da je sve proteklo mirno i bez incidenata te da nije bilo nikakvih prijava, prenosi Direkt portal.

Primjetna je bila policija u pojačanom sastavu, ali, kako su nam pojasnili, tako je uvijek kada se u gradu održava neki koncert.

Naime, na transparentu je precrtana LGBT zastava, a onaj ko je postavio transparent je vjerovatno aludirao na događaj iz 2019. godine kada je Feđa Isović na prvoj bh. povorci ponosa istakao transparent na kome je pisalo „Требиње“ te na taj način, kako je tada obrazložio u intervjuu za naš portal, pokazao da i u Trebinju postoje ljudi koji podržavaju LGBT populaciju.

Isović danas nije želio ništa da komentariše.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!