Traži se smjena Grujičića. On odgovara: “Reakcija prenapuhana”

Vijesti 29. mar 202219:20 1 komentar
N1

Traži se smjena načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića nakon što je objavljena vijest da je 11. marta, na obilježavanju Dana Srebrenice u prvim redovima sjedio pripadnik Škorpiona i osuđeni ratni zločinac Saša Cvjetan. Za majke i ostale Srebreničane, provokacija sa jasnom porukom, za Grujičića, klasično pretjerivanje Bošnjaka.

Ja kad sam čula da je bio taj osuđeni ratni zločinac, ja sam preplakala cijeli dan”, govori jedna od majki Srebrenice. 

Preplašene jesu, ali majke iz Srebrenice kažu, iz ovog grada nikada otići nećemo. Istrpit ćemo i ovo.

“Znači on može hodati po Srebrenici kako on hoće, a mojih sinova nema, moje braće nema, moje cijele familije nema, 42 mojih nema, a on će doći u Srebrenicu i da on sjedi u prvim redovima”, navodi Aiša Omerović iz udruženja “Srebreničke majke”.

Na reakciju su pozvale i međunarodnu zajednicu. I nisu jedine. OHR, kako kaže Ćamil Duraković, mora smijeniti Grujičića zbog ovakvih poteza, nedostojnih te funkcije. Posebno jer nije prvi put.

“To nije nešto sto se desilo jednom 11. marta, ovo su stvari koje se dešavaju od 2016 u kontinuitetu. Naša jasna poruka je da Mladen Grujičić nije načelnik Srebrenice na ovaj način, nije načelnik svih građana. Nije slučajno da on sjedi u prvom redu, i ne može nam neko reći da nisu znali, dakle zvanice su VIP koje sjede u prvom redu”, izjavio je Ćamil Duraković, odbornik u Skupštini opštine Srebrenica.

A upravo to tvrdi Mladen Grujičić. Cvjetana nije pozvao on niti iko iz njegovog kabineta, njegovog imena nema ni na listi zvanica. Moguće je, kaže, da je bio pratnja Jovi Brekiću, suvlasniku firme Ekonomik u Potočarima, koji jeste bio pozvan. Ništa nije bilo organizovano, već je sve to, tvrdi Grujičić, napuhano.

Detaljnije u prilogu Sande Arnautović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare